Stappenplan

Nog steeds komen er vluchtelingen naar Nederland. Het zijn mensen die vaak veel hebben meegemaakt en vaak onze vriendschap hard nodig hebben! 

Gastgezin voor een Vluchteling wil graag samenwerken met lokale werkgroepen die iets voor vluchtelingen in hun woonplaats willen betekenen. Wij delen graag onze kennis en ervaring. We hopen dat ons stappenplan hierbij kan helpen.

STAPPENPLAN VOOR LOKALE WERKGROEPEN

tappenpls

Stel een lokale werkgroep samen

Zorg voor een team van mensen die goed kunnen organiseren en communiceren. Als gastgezin voor vluchteling raden we je aan onze lokale partners te betrekken van Stichting Present, Stichting HiP of Stichting Gave. Dit zijn organisaties die veel ervaring hebben met vluchtelingen en vrijwilligers en directe lijnen hebben naar lokale verenigingen, gemeenten en professionele vluchtelingenorganisaties als het COA. 

Neem contact op met Gastgezin voor een Vluchteling

Waar we dat kunnen, willen wij jullie initiatief ondersteunen. Zoveel mogelijk willen we de kennis en ervaring die we opdoen delen. Heb je vragen kun je deze mailen naar info@gastgezinvoorvluchteling.nl.

Stimuleer aanmeldingen via de website gastgezinvoorvluchteling.nl  

Onze droom is dat we voor iedere vluchteling een gastgezin kunnen vinden. We hebben de kans gekregen om ons verhaal te vertellen in de Tweede Kamer, op radio, televisie en in de pers.

We vinden het ook belangrijk om een signaal te maken naar de Nederlandse politiek.  Hoe meer mensen zich aanmelden, hoe krachtiger is onze boodschap richting de politiek dat er veel betrokken Nederlanders zijn die vluchtelingen in hun woonplaats gastvrij willen ontvangen! 

We zijn heel dankbaar dat inmiddels al bijna 27.000 mensen zich hebben aangemeld om ons initiatief te ondersteunen. Als je je aanmeldt, kunnen we je op de hoogte houden van acties die in jouw omgeving worden georganiseerd.

Organiseer een evenement

Wil je een evenement organiseren zoals het ’Meet & Eat’ event in Apeldoorn dan is ons plan van aanpak  beschikbaar. Door te beginnen met een groot, symbolisch evenement, laat je de vluchtelingen in je woonplaats zien dat ze welkom zijn. Onze ervaring is dat ook de media zeer geïnteresseerd is in dergelijke initiatieven, je kunt hen informeren over het evenement.

Download het model plan van aanpak Apeldoorn


Communicatie over jouw evenement naar de aangemelde gastgezinnen

Als je op het punt staat om een evenement te organiseren neem dan gerust contact met ons op. 

Het is belangrijk dat jullie initiatief zorgvuldig gebeurt. Daarom adviseren we lokale werkgroepen organisaties als HiP, Stichting Present en Gave te betrekken die vanuit hun jarenlange ervaring kunnen helpen om het initiatief in goede banen te leiden. 

Lokale werkgroepen waar mensen van de genoemde organisaties in vertegenwoordigd zijn, ondersteunen wij door het versturen van een nieuwsbrief. We brengen de mensen die zich bij ons hebben aangemeld uit de betreffende regio op de hoogte van jullie lokale initiatief. We kunnen deze nieuwsbrief in 3 tot 5 werkdagen versturen.

Download dit stappenplan

SOCIAL