Over Jurrien en Janet

Vanuit ons hart,
naar het hart van de vluchteling!

Jurrien en Janet wonen met hun gezin in Apeldoorn en zijn net als zovelen in ons land de afgelopen weken geraakt door de beelden. 'We zien al maandenlang de beelden van mensen in nood, op boten of in vluchtelingenkampen. Soms leef je er wat aan voorbij,  en soms 'pakt' een foto je echt. Dat herkennen jullie ongetwijfeld. Voor ons kwam het echt heel dichtbij, toen bekend werd dat de gemeente Apeldoorn aan 400 vluchtelingen noodopvang zou gaan verlenen. Eindelijk kunnen we iets doen, zeiden we tegen elkaar. Het klinkt misschien gek, maar dat voelt voor ons zo goed! Niet meer machteloos toekijken, maar handen uit de mouwen, mensen opvangen.

Zo is onze droom begonnen, de maandagavond na de informatiebijeenkomst in de Americahal, gewoon achter de laptop op de bank. 

Wisten wij veel dat het zo zou uitpakken! Daar zijn wij zelf ook door verrast!  Tegelijk zien we het als een geweldige kans voor:

- al die vluchtelingen in ons land die rust zoeken, een veilige plek, een haven

- al die Nederlanders die, binnen de mogelijkheden die ze hebben, graag iets willen doen voor deze mensen.

We hopen dat nog veel meer mensen, net als wij, hun huis en hart openstellen voor vluchtelingen. Want juist dan ontstaat er echt contact: vanuit ons hart, naar het hart van de vluchteling.  Doe jij al mee?

SOCIAL